Estetske intervencije koje će obeležiti 2021.

31-12-2020

Stručnjaci za estetsku medicinu i hirurgiju otkrivaju trendove koji nas očekuju u nadolazećoj 2021. godini. Opeacija vilice radi boljeg izgleda tokom videopoziva, nega kože oštećene COVID merama ili eskspresna blefaroplastika, samo su neke od intervencija čiju popularnost najavljuju eksperti za lepotu 

Kombinacija raznih tretmana lepote

Doktorka Bibi Ghalaie iz londonske klinike za estetsku medicinu, kaže kako veruje da će 2021. godine porasti popularnost kombinovanih tretmana lepote: ” Biće to doba kada će potrošači kozmetičkih preparata iskoristiti višestrani pristup podmlađivanja lica i kože.  Više će da koriste lekarske rezultate o stanju svoje kože kako bi pronašli savršenu kombinaciju medicinskih preparata sa skin busterima, naprednim tretmanima lica i hijaluronskim filerima. Važno je istaknuti da se fileri se sve više koriste  za postizanje suptilnih i prirodnih rezultata. Prošla su vremena prenaduvanih usana i abnormalnih kontura lica, ”zaključila je dr Bibi.

Dermalni problemi uzrokovani COVID merama i nošenjem maski

Popravljanje štete urokovane pandemijom 

Stučnjakinja za lepotu i estetiku lica Lesley Reynolds, ujedno i suosnivač klinike Harley Street Skin, smatra da će u 2021. uticaj karantina  dovesti i do razvoja nove vrste nege: ”Loša ishrana, stres, nedostatak sežeg vazduha, stalno pranje ruku i nošenje maski, uzeli su danak na koži, pa će lečenje problema poput rozaceje i akni biti glavni trend iduće godine. ” Lesli dodaje kako će populatnost doživeti i tretman Celluma: ”Reč je o svetlosnoj terapiji. Ona se sprovodi pomoću maske za lice koja  zrači kombinacijom plave, crvene i infracrvene svetlosti, i na taj način podstiče cirkulaciju, učvršćuje kožu i uništava sve bakterije koje stvaraju prištiće.”

Hirurška korekcija vilice

Hirurška korekcije vilice radi lepšeg izgleda tokom videopoziva

Dr Caroline Payne, iz Britanskog udruženja estetskih plastičnih hirurga, u 2021. predviđa porast intervencija oblikovanja lica a posebno vilice i brade, budući da brojni pacijenti žele izgledati ‘laskavije’ tokom video poziva:’‘Osvetljenje tokom video poziva je često vrlo neugodno, zbog čega se ljudi nepotrebno brinu. Mnogi su se fokusirali na donji deo lica i zabrinuti su zbog izgleda tog područja. Međutim , moraju da znaju da je tu više reč o nezgodnom uglu kamere, senama i lošem osvjetljenj, nego što vi zaista tako izgledate”, upozorava dr Payne.

Korekcija gornjih kapaka

Galopirajuća popularnost blefaroplastike gornjih kapaka  

Dr Caroline Payne takođe očekuje da će lifting gornjih kapaka, odnosno blaforoplastika, biti sve popularniji tokom 2021. : ”Operacija gornjih kapaka može dati fantastične i dugotrajne rezultate, uz kratko vreme oporavaka. Ovo je svakako jedan od najpristupačnijih hirurških zahvata”, rekla je za Dailymail.co.uk. Britansko udruženje estetskih plastičnih hirurga  zabeležilo je u 2020. i porast potražnje za neinvazivnim metodama zatezanja kože, smanjenjem grudi i manjim implantima: ” Povećanje grudi uvek je aktuelan zahvat ali definitivno je došlo do pomaka prema manjim implantima. Žene npr žele da se osećaju komotnije, posebno tokom treninga, a to sa velikim grudima ne mogu”, zaključila je dr Caroline.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar