Estetska medicina za prevenciju, hirurgija za korekciju

25-03-2023

Estetska medicina i estetska hirurgija su dve grane koje se bave poboljšanjem izgleda i samopouzdanja pacijenata, ali se razlikuju po vrsti tretmana koje nude i vrsti problema koje mogu rešiti

Estetska medicina podrazumeva neinvazivne tretmane

Estetska medicina se bavi nehirurškim tretmanima. Uključuje intervencije poput apliciranja dermalnih filera, botulinum toksina, hemijskih pilinga, mezoterapijskih koktela, laserskih tretmana, a cilj joj je da se osveženje, podmlađivanje i poboljšanje manjih nedostatke lica i tijela. Estetska medicina je posebno korisna za osobe koje imaju početne znakove starenja, blage bore i fine linije, nedostatak volumena i lagano opadanje kontura lica, neujednačenu pigmentaciju kože i druge slične probleme.

Hirurška korekcija gornjih kapaka

Estetska hirurgija postaje primarna posle 40-te

S druge strane, estetska hirurgija se bavi hirurškim zahvatima, poput facelifta, povećanja grudi, smanjenja grudi, rinoplastike, abdominoplastike i drugih sličnih intervencija. Cilj estetske hirurgije je da se koriguju veće deformacije i nesavršenosti tela koje se ne mogu popraviti nehirurškim tretmanima,. To se odnosi na velike bore i duboke linije, višak kože i masnog tkiva, deformacije nosa ili ušiju, te smanjenje ili opuštanje grudi. Nakon što zađete u petu deceniju života, estetska hirurgija postaje primarna metoda za vaše podmlađivanje, dok estetska medicina služi više za povremeno blago osveženje lica.

Hirurški facelift za zatezanjem vrata

Pre korekcija se informišite i konsultujte sa specijalistom

Generalno, estetska medicina se koristi kao preventivni tretman kako bi se očuvala lepota i podmladila koža i telo, dok se estetska hirurgija koristi za korekciju i poboljšanje postojećih problema. Važno je napomenuti da, iako su ove dve grane slične u svrhu poboljšanja izgleda, potrebno je proceniti individualne potrebe svakog pacijenta i pronaći najbolje rešenje za njihove jedinstvene želje  i ciljeve.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar